Palvelut ja tuotteet

Vuoden Golfjohtaja 2018 Mika Kupiainen, Karelia Golf

21.11.2018

Vuoden golfjohtaja julkistetaan vuosittain Suomen Golfin toimialapäivillä.  Valinnan tekee Suomen Golfjohtajat ry (FGMA), jolle ehdotuksia valittavasta henkilöstä pyydetään kenttäyhtiöiden ja golfseurojen hallituksilta sekä FGMA:n piiristä.

Vuoden golfjohtajan valinnan kriteereitä ovat muun muassa:
Hän on edistänyt oman golfyhteisönsä palveluprosessia ja toimintaa merkittävällä tavalla. Hän on kehittänyt johtamansa yhteisön toimintaa merkittävästi joko yhdellä tai useammalla klubilla, tai on ollut muutoin kehittämässä golfalaa viimeisten 3 vuoden aikana. Valittavan henkilön on oltava aikaansaava ja tehokas, mutta samalla pidetty ja arvostettu johtaja, joka jakaa auliisti tietotaitojaan kollegoilleen yhdistyksen arvojen mukaisesti.

Mika Kupiaisen valinnan perusteet:
Mika Kupiainen on aina pystynyt säilyttämään toimintansa polttopisteen tärkeimmässä asiassa – palvelutyössään koko golfyhteisön hyväksi. Hän on ollut kaikkina vuosina avoin uusille ideoille, eikä milloinkaan ole hidastanut niiden eteenpäin viemistä. Hän on ihmisenä henkilö, joka kuuntelee seuran aktiivisia toimijoita. Mikäli hyviä kehitysideoita on tullut, niin ne on viety ripeästi käytäntöön, mutta epärealistiset ideat on osattu haudata tyylikkäästi.
Mika Kupiaisen taloustaidot ovat erinomaisia. Kenttäyhtiön varat ovat riittäneet hyvin moninaisiin investointeihin, eikä velkaa enää ole ollut vuosikausiin. Hänen aikanaan on rakennettu Pilkon harjoittelukenttä Joensuun keskustaan ja eräs Suomen hienoimmista sisäharjoittelupaikoista Mehtimäelle.
Kupiainen on toiminut pitkään myös seuran toiminnanjohtajana. Jäsenmäärän kasvu 900:sta nykyiseen 1300:n kertoo, että hän ymmärtää keskeiset asiat seuratoiminnan kannalta. Tällä hetkellä Karelia Golf ry kasvaa edelleen ja on Pohjois-Karjalan merkittävin yhden lajin liikuntaseura.
Mika Kupiainen on aina tukenut omaa henkilökuntaansa ja puolustanut heitä silloin, kun epäasiallista kritiikkiä on annettu. Hän osaa ja uskaltaa olla ”kilpenä”, kun hänen alaistaan on arvosteltu kohtuuttoman kovasti. Mika Kupiainen on erittäin kunnioitettu esimies, koska hän huolehtii loppuun saakka työntekijöidensä hyvinvoinnista.
Mika Kupiaisen aikana Suomen Golfliitto on palkinnut Karelia Golf ry:n vuoden golfseurana vuonna 2016 ja ympäristöpalkinnon seura sai vuonna 2017.

Miltä nyt tuntuu, Mika?
– Erittäin hyvältä tuntuu sekä omasta että seuran puolesta, kuvailee Mika Kupiainen tuntojaan heti tunnustuksen saatuaan. – Vaikka tunnustus tuli minulle henkilökohtaisesti, haluan jakaa sen seuran ja yhtiön hallitusten jäsenten ja neljän muun vakiotyöntekijämme kanssa. Yhdessä tämä kaikki on saatu aikaan.
Mika Kupiainen on ollut FGMA:n toiminnassa mukana jo vuodesta 1999 alkaen.
– Liityin lähes samantien Golfjohtajien yhdistykseen kun työni Karelia Golfissa alkoi, muistelee Kupiainen. – Siihen aikaan riitti haasteita ja velkaa oli paljon. Näiden parinkymmenen vuoden aikana olemme saaneet alueella golftoimintaa kehitettyä ja toimintaa laajennettua merkittävästi ja veloistakin selvittiin, hän painottaa. – Joensuun alueella on vielä potentiaalia ja järjestämme säännöllisesti avointen ovien tilaisuuksia, joissa lajia pääsee kokeilemaan. Tällä kaudella saimme paikalle noin 250 kiinnostunutta. Yhteistyökumppanimme ovat olleet toiminnan tukena jo pitkään ja yritystapahtumien määrä on muutaman hiljaisemman vuoden jälkeen jälleen normitasolla. Niitä tarvitaan Karelia Golfissa, koska vastikemaksuja meillä ei ole, muistuttaa Kupiainen.