Talous ja toimintaolosuhteet

Laukaan Peurunkagolfille luovutettiin keskiviikkona 27.1.2021 Hiilineutraali Golfkenttä -tunnustus. Sen vastaanottivat LPG:n seu...

to 28. tammikuuta 2021 22.42.52

Laukaan Peurunkagolfille luovutettiin keskiviikkona 27.1.2021 Hiilineutraali Golfkenttä -tunnustus. Sen vastaanottivat LPG:n seuran puheenjohtaja Risto Korpela (vas.) ja toimitusjohtaja Heikki Hokkanen (oik.) Keskellä Hiilineutraali Golfkenttä
-hanketta vetävä, Suomen Golfkentät ry:n toimitusjohtaja Antti Hiltunen, joka luovutti sertifikaatin ja klubitalon ulkoseinään tulevan kyltin.

Hetkeä aikaisemmin päättyi kenttäyhteisön järjestämä tiedotustilaisuus, jossa hanketta ja LPG:n mitattua hiilijalanjälkeä esiteltiin alueen päättäjille ja median edustajille. – Hiilijalanjäljen mittaus on golfkentälle lähtöpiste kohti hiilineutraalia toimintaa, totesi mittaustuloksia esitellyt, SGK:n hallituksen jäsen Tommy Skogster. Heikki Hokkanen kertoikin tilaisuudessa, että sen yhtenä merkittävänä osana on suunnitelmat uusien hybridikoneiden hankinta nykyisten tilalle.

Tulevan kauden jälkeen järjestelmällä mitattuja kenttiä on jo parikymmentä, jonka jälkeen niiden lukuja vertailemalla voidaan löytää yhä uusia keinoja hiilijalanjäljen pienentämiseksi. Laskennan aikana on myös selvinnyt, että kentät on jaettava erilaisiin profiileihin, jotta niiden vertailukelpoisuus säilyy. Kaupunkikentät, kaupunkien ulkopuolella olevat kentät ja golfresortit muodostavat kolme pääryhmää.

Lämmin kiitos vielä kerran Laukaan Peurunkagolfille sen ympäristötyöstä. Seuraavan kerran kentän hiilijalanjälkeä mitataan kolmen vuoden kuluttua.

Lue lisää hankkeesta:
https://view.creator.taiqa.com/honourgolf/magazine-06b-2019#/page=1