Palvelut ja tuotteet

Mikko Ilonen vetäytyy ammattilaiskentiltä!

21.03.2019

Suomen menestynein golfari Mikko Ilonen vetäytyy
ammattilaiskentiltä!

Suomen menestynein ammattilaisgolfari Mikko Ilonen on tänään ilmoittanut lopettavansa aktiiviuransa kilpapelaajana. Ilosen päätös syntyi kuukausia jatkuneen kokonaisvaltaisen pohdinnan tuloksena. Päätökseen vaikuttivat ennen kaikkea perheeseen ja muuhun sosiaaliseen elämään liittyvät asiat sekä tulevaisuuden mahdollisuudet.
“Viime marraskuussa pelatun World Cupin jälkeen tein tietoisen ratkaisun, että otan etäisyyttä golfiin kauden päätteeksi. Tauon aikana olen keskittynyt perheeseen ja omaan hyvinvointiin. Olen käyttänyt ajan hyvin, nauttinut kunnon talvesta ja palannut lapsuuden harrastusten, hiihdon ja lumilautailun, pariin. Laatuaika vaimoni ja kahden lapsen kanssa on merkinnyt minulle paljon, ja olen ymmärtänyt, etten halua priorisoida muita
velvollisuuksia perheeni edelle”, toteaa Mikko viimeisen reilun kolmen kuukauden tauon pohjalta.

Mikko on pelannut ammattilaisena Euroopan Tourilla vuodesta 2001. Historiallisen vuoden 2000 The Amateur Championshipin mestaruuden lisäksi Mikko on voittanut viisi kertaa Euroopan Tourilla kaikkiaan 398 pelaamassaan kilpailussa. Ilosen uran paras vuosi oli 2014, jolloin hän voitti kaksi kilpailua ja sijoittui jaetulle seitsemännelle sijalle US PGA Championshipissä. Kauden 2014 menestys nosti hänet parhaimmillaan maailman rankingin sijalle 37.

“Ammattilaisurheilijana, niin golfissa kuin muissakin lajeissa, täytyy olla välillä erittäin itsekäs. Olen ollut itsekäs viimeiset kaksikymmentä vuotta, joten nyt on minun aikani huolehtia muista niin kuin he ovat huolehtineet minusta. Olen erittäin kiitollinen kaikesta, mitä golf on minulle antanut, mutta nyt haluan keskittyä antamaan takaisin niille, jotka ovat minua tukeneet ja myös ylipäätään koko lajille”, Mikko toteaa.

Mikko ottaa nyt hieman aikaa, jotta hän voi virallisesti lopettaa ammattilaisuransa, mutta lajia hän ei suunnittele jättävänsä. ”Olen vakuuttunut, että minun päätökseni vetäytyä ammattilaiskentiltä ei ole minkään aikakauden loppu, vaan sen sijaan se on jonkun uuden ja jännittävän alku. Golf on intohimoni ja olen päättänyt löytää tapoja, joilla voin auttaa lajin kehitystä ja erityisesti suomalaisia juniorigolfareita. Odotan todella innolla jatkoa ja mitä tulevaisuus tuo tullessaan. Toivon että voin inspiroida nuoria poikia ja tyttöjä Suomessa sekä ulkomailla, jotta he voivat saavuttaa tavoitteensa golfissa ja elämässä.”

“Mikon merkitys suomalaiselle golfille on ollut merkittävä. Suomen Golfliitto onnittelee Mikkoa loistavasta urasta ja olemme kiitollisia hänen tekemästä työstä sekä mallista, jonka hän on luonut oman tiiminsä kanssa golfareille ja Suomen huippugolfille. Mikko on merkittävä voimavara golfille ja me yhdessä odotamme jatkossakin hänen mukanaoloa lajin kehittämäisessä ja uusien yhteistyömallien löytämisessä”, toteaa Hanna Hartikainen, Suomen Golfliiton puheenjohtaja.

Sportyard on edustanut Mikkoa vuodesta 2003 ja suhde jatkuu myös ammattilaisuran jälkeen. ”Mikko on ensimmäinen Sportyardin aktiivisista pelaajista, joka on päättänyt lopettaa uransa. Tosiasia on, että kun Mikko tekee sen aikana, jolloin hän on edelleen kilpailukykyinen ammattilaiskiertueella, voimme pitää työtä menestyksellisenä. Meidän suhteemme on pitkäaikainen ja hän on Sportyardilla pisimpään pysynyt asiakas. Olen iloinen, että kumppanuus jatkuu, vaikka Mikko ei enää kilpaile maailman ammattilaiskiertueilla. Meidän suhteemme ei perustu bisnekselle vaan pidämme Mikkoa läheisenä ystävänä ja todellisena Sportyardin lähettiläänä, koska jaamme niin paljon arvoja ja näkemyksiä golfista ja elämästä yleensä”, toteaa Johan Elliot, Sportyardin perustaja.

”Haluan vielä kiittää kaikkia minun lähipiirissäni olevia ihmisiä sekä kaupallisia yhteistyökumppaneita, jotka ovat tukeneet minua vuosien varrella. Odotan että pääsemme tekemään hienoja asioita yhdessä myös tulevaisuudessa”, lopettaa Mikko.

Mikko Ilosta koskeviin kysymyksiin ja median tiedusteluihin liittyen, olkaa ystävällisesti yhteydessä englanniksi hänen manageriinsa Robert Whitlockiin:
+46 70 3676730 | robert@sportyard.com

Mikko Ilonen (syntynyt 1979, mikkoilonen.fi) on Suomen kautta aikojen menestynein golfari. Hän on tehnyt golfmaailmassa historiaa kolme kertaa. Vuonna 2000 Ilosesta tuli ensimmäinen ja samalla ainoa suomalaisgolfari, joka on voittanut vuodesta 1885 pelatun The Amateur Championshipin. Ilonen on myös ensimmäinen suomalainen, joka on voittanut Euroopan Tourilla, kun hän oli paras Indonesian Openissa 2007. Kolmanneksi, vielä samalla kaudella 2007 Ilonen murtautui ensimmäisenä suomalaisena maailman
rankingissa sadan parhaan joukkoon. Parhaimmillaan hän oli maailmanlistalla sijalla 37. kaudella 2014.

Mikko on voittanut kaikkiaan viisi kertaa Euroopan Tourilla uransa aikana. Indonesian Openin lisäksi hän voitti Scandinavian / Nordea Mastersin vuosina 2007 ja 2013 sekä Irish Openin ja Volvo World Match Play Championshipin kaudella 2014. Euroopan Tourilla Ilonen on pelannut kaikkiaan 398 kilpailussa.

Sportyard International Ltd. (www.sportyard.com) on tukholmalainen boutique management agency, joka edustaa kaikkiaan 12 ammattilaisgolfaria, jotka ovat voittaneet yhteensä yli 30 turnausta maailman ammattilaiskiertueilla. Sportyard edustaa myös 2016 olympialaisten maastopyöräilyn kultamitalistia Jenny Rissvedsiä