Palvelut ja tuotteet

Tutut nimet Hill Side Golfin pelastusoperaatiossa!

16.02.2019

Tutut nimet Hill Side Golfin pelastusoperaatiossa!

Onneksi konkurssipesän hoitaja ymmärsi konsultoida alan kokeneita toimijoita, sillä vain kenttää ja kiinteistöjä ylläpitämällä toiminnalle voidaan löytää uusi omistaja. Vetovastuun tulevasta kaudesta ovat ottamassa alan konkarit Lassi Kiviniemi ja Jyrki Nykänen, joilla molemmilla on vahvat siteet myös Hill Side Golfiin. Kaksikko järjesti perjantaina 15.2. infotilaisuuden kertoakseen millaisilla ajatuksilla kenttä saadaan pidettyä auki kauden 2019 ajan, jolloin annetaan pesälle aikaa uuden omistajan löytymiselle. Yhtä iso merkitys on sillä, että Hill Siden jäsenet saavat pelata omalla tutulla kentällään.

Puhtaalta pöydältä – Hilly Billy Golf Oy

Kiviniemen ja Nykäsen laskelmissa panostetaan kentänhoitoon, jonne tarvitaan kesäkaudella minimissään 17 työntekijää. Silloinkin esim. bunkkereiden työtunteja vaativaan hoitoon on ideoitava muita vaihtoehtoja, esimerkiksi jäsenistön työpanosta. Sadepäivinä saatetaan pitää toinen kenttä kokonaan kiinni (hoitamatta), toimitusjohtajaa ei palkata jne., kustannukset pidetään minimissä. Laskelmissa kentän kulut ovat noin 3000 euroa per päivä ja aukiolopäiviä on noin 110. Hieman reilun 300 000 euron budjettia lähdetään tavoittelemaan 495 euroa maksavalla pelioikeudella, sen päälle tulevat sekä green fee -myynti, että yritystapahtumat. Kaikki edellämainittu on siis vielä ehdollisena, Nykänen ja Kiviniemi tulevat sitoutumaan projektiin vain, mikäli 650 kpl pelioikeuksia saadaan myytyä tai ainakin nähdään se mahdollisena – ja melko nopealla aikataululla. Yleisön joukosta ihmeteltiin pelioikeuden hintaa, miten se voi noin halpa olla kun ei kalliimmallakaan saatu yhtiötä pyörimään? Nykäsen vastauksesta ilmeni, että nyt mennään puhtaalta pöydältä, ei tarvitse välittää lainanlyhennyksistä tai investoinneista.

Yhteisöllisyys on iso voima

Infotilaisuus todisti, että suomalaiset ovat parhaimmillaan ”kovan paikan” edessä. Kaveria ei jätetä jne. Yhteisöllisyys, kaverit, meidän kenttä – siitä kumpuaa sellaista energiaa, joka vie pitkälle. Kiviniemen ja Nykäsen rento, mutta asiallinen alustus ja kysymyksiin joskus kipeänkin rehelliset vastaukset nostattivat tunnelman Joutselan kartanohuvilassa, eikä negatiivisia kommentteja kuulunut. Päin vastoin, tilaisuuden päättyessä moni kävi kiittämässä puuhamiehiä henkilökohtaisesti yhteisön pelastusoperaatiosta. Olennaisin asia kuitenkin oli, että tilaisuudessa oli mahdollisuus varata oma pelioikeus tulevalle kaudelle allekirjoituksin varustetulla sitoumuksella. Paikalla olleet, noin 130 henkeä, kiikuttivat varauksiaan Nykäselle ja Kiviniemelle ja illan aikana parisataa pelioikeutta saatiin kasaan Paikalla olleet lupautuivat myös yhteisön lähettiläiksi houkuttelemaan muitakin mukaan ja ensimmäiset Facebook-uutiset pelioikeustarjouksesta nähtiin illemmalla.

Löytyykö uusi omistaja?

Huhuja ostajaehdokkaista liikkuu ja summa, jolla maa-alueen ja kiinteistöt saisi omakseen on vielä hämärän peitossa. Konkurssiin menneellä yhtiöllä oli velkaa noin 5 miljoonaa, joten liikemiehet osannevat laskea paikan arvon ja sen, mihin velkojapankki voisi tyytyä. Mikäli uusi omistaja löytyy on joka tapauksessa edessä kentän profiilin selkeyttäminen, koska perinteinen malli ei toiminut. Tosin uudella omistajalla velkataakkakin tulee olemaan huomattavasti pienempi.

Laajempi artikkeli Hill Side Golfin tilanteesta kuun lopulla ilmestyvässä Honour-Golf Digital -julkaisussa.

JR