Palvelut ja tuotteet

Kytäjä Golf asettaa tavoitteet korkealle

Viidessä vuodessa
Euroopan kärkikenttien joukkoon!

Golfmediat ovat kiinnostuneina seuranneet Kytäjä Golfin South East -kentän greeniremonttia, jossa siementämisen sijaan uudet greenipinnat tuodaan siirtonurmena Espanjasta. Suomessa ainutkertaista projektia on Kytäjällä valmisteltu huolellisesti, vaikka koronaviruksen aiheuttamat rajoitukset muuttivat suunnitelmia. Honour-Golf -lehti pääsi perjantaina 8.5. seuraamaan omin silmin greeniremontin etenemistä ja kuulemaan yhtiön suunnitelmista.

Kenttämestari Antti Koskelan mukaan näin suurta siirtonurmea hyödyntävää kenttäremonttia ei olla Suomessa aiemmin nähty. – Nykyiset South East -kentän greenien ruohopinnat poistetaan järjestyksessä ykkösestä alkaen, kertoo Koskela. – Sen allaolevaan kasvukerrokseen lisätään hiekkaa ja möyhennyksen jälkeen se jyrätään tiiviiksi. Lisäämme tarvittaessa myös kalkkia ennen kuin se on valmiina siirtonurmea varten, hän lisää. Työt tehdään pandemiarajoitusten johdosta nyt Kytäjä Golfin oman kenttähenkilökunnan voimin.

Kuvissa näkyviä poistettavia ruohopintarullia syntyy valtavat määrät eikä niille ole keksitty mitään hyötykäyttöä. – Ongelmana alun perin olikin, että greeneissä käytetyn ruoholajikkeen siemeniä ei ole saatavilla koko maailmassa, mikä teki niiden kunnossapidon mahdottomaksi, muistuttaa Koskela. – Päädyimme Espanjasta tuotavaan siirtonurmeen, jotta kentällä päästään vielä tänä kesänä pelaamaan, toteaa Kytäjä Golfin toimitusjohtaja Jukka Koivu.

Kahdessa vuodessa kotimaisten golfkenttien ykköseksi
Kytäjä Golfin toimitusjohtajalla, Jukka Koivulla on takanaan ensimmäinen vuosi uudella toimialalla. – Ensimmäistä kertaa urallani uudessa tehtävässä usein koettavaa ”rekyyli-ilmiötä” – mitä hittoa mä täällä teen – ei ole tullut, kuvaa Koivu. – Kaikki on sujunut todella hienosti, ja koska koen olevani ihmisten johtaja, tällä toimialalla sillä on erityisesti merkitystä. Tehtäväni on tukea henkilökuntaa tekemään parhaansa, enkä siksi halua tietää kaikesta kaikkea. Se johtaisi todennäköisesti mikromanageeraukseen, hän lisää. – Meillä on erittäin osaava tiimi ja ellen voisi luottaa heihin, miksi pitäisin heidät täällä töissä, alleviivaa Jukka Koivu.
Nykyaikaisen johtamismetodin lisäksi Koivu uskoo avoimeen tiedottamiseen. Kytäjä Golfin osakkaille on kerrottu avoimesti, mikä kenttien kunto on, mistä ongelmat johtuvat ja annettu vaihtoehdot, mitä niille voi tehdä. – 350 000 euron greeniremontti on ensimmäinen askel kohti tavoitettamme, lisää Koivu ja paljastaa, että lisää uudistuksia on tulossa.

Viidessä vuodessa Euroopan kärkikenttien joukkoon
– Kiritämme Linna Golfin kanssa toisiamme, sen sijaan että kokisimme olevamme kilpailijoita, sanoo Jukka Koivu. – Viiden vuoden tavoitteemme on kova, mutta sen sijaan, että vertaisimme itseämme Euroopan kärkikenttiin ja kopioisimme niiltä toimintoja, haluamme luoda uusia toimintoja itse, Koivu korostaa. Kovat tavoitteet tarvitsevat myös resursseja taakseen ja silloin avoin tiedotus osakkaiden suuntaan nousee arvoonsa. Pääomistajana taustalla toimivan Laakkosen suvun kiinnostus koko Kytäjän alueen kehittämiseen on sekin havaittavissa. Edellinen toimitusjohtaja, Juha Repo siirtyi uuteen tehtävään Kytäjärven toiselle puolelle ja jatkaa Laakkonen-yhtiössä Kytäjän Kartanon sekä Järvi- & Pohjois-Suomen luontomatkailuprojektien toimitusjohtajana. Alueen majoitustarjontaankin on lähivuosina tulossa lisäystä, joten asioita tapahtuu monella rintamalla.

Jukka Koivua kuunnellessa voi vain todeta, että kaveri on päässyt unelmaduuniin. Suomalaisen golfkentän kehittäminen Euroopan parhaiden joukkoon on jopa uskomattomalta kuulostava haaste, mutta antaa silti positiivista energiaa golfille. Onneksi toimialan johtajien keskuudessa avoin tietojen vaihto ja sparraaminen ovat tätä päivää, kiitos FGMA:n aktiivisen toiminnan. Mikäli Kytäjä Golf saavuttaa tavoitteensa, on sillä suuri merkitys koko toimialalle Suomessa.

JR

PS. Uusin Honour-Golf 3-2020 on ilmestynyt ja voit lukea sen tästä linkistä >