Palvelut ja tuotteet

Honour-Golf -lehden Nojatuolimatkalla pääset golfmatkojen tunnelmaan.
Voit tutustua sinulle uusiin kohteisiin tai palata muistoissasi tekemiisi matkoihin.
Matkakuvaukset ja videot on tuotettu Suomen parhaitten golfmatkatoimistojen toimesta,
ja ne on aiemmin julkaistu lehtemme sivuilla. Toivottavasti jaksamme näiden avulla
pimeimmän kauden yli ja pääsemme pian varaamaan tulevia matkoja.

Costa Navarino –
Golfarin uutuuskohde Kreikassa


Teksti: Priska Autio, kuvat GolfPassi (GolfPassin matkakohde, julkaistu vuoden 2019 alussa)


Välimeren leppoisa tunnelma on houkutellut lomalaisia luokseen jo pitkään. IAGTO palkitsi Kreikan Costa Navarinon vuoden 2017 parhaana eurooppalaisena golfkohteena, eikä suotta. Massaturismilta toistaiseksi säästynyt alue on ainutlaatuinen yhdistelmä golfia, kulttuurihistoriaa ja korkeatasoisia majoitusmahdollisuuksia.
Costa Navarino on Välimeren ensimmäinen ympäristöystävällinen luksustason golfkohde. Kohde sijaitsee Messiniassa, kahden ja puolen tunnin päässä Ateenasta lounaaseen. Kohteessa on vahva pyrkimys säilyttää alueen luonnollinen kauneus ja paikallinen kulttuuriperintö sekä tarjota näin turisteille uudenlainen elämys perinteisten turistirysien rinnalle. Huipputason golfkentät, upeat patikointireitit, merenalaiset ihmeet ja kulttuurihistorialliset nähtävyydet lepäävät sulassa sovussa alueella.

Katso video Costa Navarinon nähtävyyksistä >


Westin Costa Navarino sijaitsee mykistävällä paikalla Dunes Beachilla, joka johtaa Joonianmeren turkoosina kimaltavaan syleilyyn. Lyhyen ajomatkan päästä löytyy monia Unescon maailmanperintökohteita, kuten Olympia, Mystras ja Apollon temppeli. Hotellin arkkitehtuuri on saanut vaikutteita mioseenikauden kartanoista, joissa luonto ja aito vieraanvaraisuus olivat keskeisessä osassa.
Huoneet ovat tilavia ja niissä on oma parveke. Hotelli on viisi tähteään ansainnut, sillä palvelu on ensiluokkaista, sijainti erinomainen ja huoneet viihtyisiä. Kestävä kehitys ja ympäristöystävällisyys on huomioitu läpi hotellin. Myös useat alueen ravintolat hyödyntävät paikallisia raaka-aineita sekä pyrkivät mahdollisimman ympäristöystävälliseen toimintaan. Hotellissa on oma kuntosali, jossa on mahdollista osallistua ryhmäliikuntatunneille, nostella painoja omaan tahtiin tai palkata personal trainer. Kuntosalin yhteydessä on lämmitetty uima-allas, saunoja, höyryhuoneita ja rentoutumishuone. Hotellialueella on mahdollisuus kokeilla mm. yhdeksää eri mailapeliä.


Dunes Course – oliivilehtoja ja ripaus links-henkeä
Vuonna 2010 avattu Dunes Course (18 reikää, 6018 m, Par7 1) on Kreikan ensimmäinen signature-kenttä. Westin Costa Navarino -hotellin yhteydessä sijaitseva kenttä tarjoaa henkeäsalpaavat meri- ja jokimaisemat. Osa väylistä mutkittelee oliivi- ja hedelmäpuulehtojen halki, osan kulkiessa pienen Sellas-joen vartta pitkin. Suuri osa kentästä mukailee horisontissa siintävän vuoriston rosoista ilmettä, ja merta lähimpänä olevilla väylillä on aistittavissa ripaus links-henkeä. Kentän edetessä sisämaahan, muuttuu sen ilme pehmeämmäksi sopimaan paremmin oliivi- ja sitrustarhojen tunnelmaan.


"Kenttä tarjoaa
henkeäsalpaavat
meri- ja jokimaisemat"

Dunes Coursen väylät ovat leveitä, suurten greenien kumpuillessa kauniisti. Kentällä on jyrkkiä bunkkereita, jotka tuovat oman mausteensa pelin kulkuun. Dunes on mielenkiintoinen kokemus, joka tarjoaa jotain uutta jokaisella pelikerralla. Kentällä on useita tiiauspaikkoja, joiden ansiosta jokainen pelaaja voi valita itselleen sopivan pituuden kentälle. Dunes Coursen suunnittelusta on vastannut entinen Ryder Cup -kapteeni Bernhard Langer yhteistyössä European Golf Designin kanssa.


Bay Course – Robert Trent Jonesin taidonnäyte
Alueen kahdesta signature-kentästä uudempi, Bay Course (18 reikää, 5422 m, Par 70), sijaitsee noin kymmenen kilometrin päässä hotellilta. Vuonna 2011 avattu kenttä on Robert Trent Jones Jr:n käsialaa ja tarjoaa suurimmalta osalta väylistä upeat merimaisemat. Muutama väylä pelataan historiallisen Navarinon lahden ympäristössä. Tällä kentällä tarvitaan ripaus enemmän pelisilmää verrattuna Dunes Courseen. Bay Course voidaan jakaa karkeasti kolmeen eri väylätyyppiin. Seaside-väylät tarjoavat mykistävät maisemat Navarinon lahteen. Neljännellä reiällä voit nähdä meren lisäksi Pylosin kaupungin silhuetin.


"Kolmas väylätyyppi on
Grove, jossa on mahdollista
nähdä yli viisisataavuotiaita
oliivipuita"

Kentällä on myös lukuisia Canyon-väyliä. Näillä väylillä pelaaja siirtyy meren rannasta sisämaahan, ja niissä on huomattavasti intiimimpi tunnelma. Vuoristoisempi maisema tuo kentälle tarkkuutta vaativia pelipaikkoja. Kolmas väylätyyppi on Grove, jossa on mahdollista nähdä yli viisisataavuotiaita oliivipuita. Grove-väylillä voit ihastella meren lisäksi jylhiä vuoristomaisemia. Jokainen väylätyyppi tarjoaa omat haasteensa kierrokselle.

Katso Westin Costa Navarino Resortin esittelyvideo >


Kulttuurihistoriaa ja kasapäin aktiviteetteja
Golfin lisäksi alue tarjoaa valtavasti nähtävää ja koettavaa – täällä ei todellakaan tule tylsää päivää! Kohde sopii aktiviteettitarjontansa vuoksi hyvin monenlaiseen lomailuun, lapsiperheistä sinkkuseikkailuihin. Alueen historia on yli 4500 vuotta vanha, joten erilaisia kulttuurihistoriallisia nähtävyyksiä löytyy lukuisia. Antiikin ajan Messini tarjoaa erityisen hyvin säilyneitä muinaisia rakennelmia. Läheltä löytyy myös Apollon temppeli, joka oli ensimmäinen Unescon maailmanperintökohde Kreikassa.
Historiallisten nähtävyyksien lisäksi Costa Navarinosta löytyy upeita rantoja, kuten Voidokilia Beach ja Finikounda Beach. Polylimnion vesiputoukset ovat erityisen upea luonnon nähtävyys, joka oli pitkään piilossa matkailijoilta.
Paikallista kulttuuria ja Pylos
Costa Navarinon yksi tavoitteista on vaalia paikallisia perinteitä ja kulttuurihistoriaa, minkä vuoksi kohteessa onkin erinomainen tilaisuus tutustua paikallisiin tapoihin. Voit osallistua esimerkiksi kokkauskurssille, jossa opit valmistamaan paikallisia ruokia ja leivoksia. Parhaimmillaan saat mahdollisuuden kurkistaa aitoihin paikallisiin perinteisiin ja oppia reseptejä, jotka ovat kulkeneet suvuissa vuosisatoja.


Golflomalle Kreikkaan
Vaikka mielikuva Kreikasta on usein kaikkea muuta kuin golfia, on Costa Navarino tekemässä tähän muutoksen tuomalla kreikkalaisen vieraanvaraisuuden ja lämmön oheen huipputason golfmahdollisuudet. Costa Navarinoa on luonnehdittu uudeksi golfin luksuskohteeksi, eikä se taatusti jätä golfaria kylmäksi. Costa Navarino tarjoaa unohtumattoman golfloman täynnä korkeatasoista golfia, monipuolista tekemistä ja viiden tähden rentoutumista!